Openbare scholen in het Australische Nieuw Zuid-Wales hebben moeite om te voldoen aan de vraag naar leraren die het boeddhisme kunnen onderwijzen. Meer dan drieduizend leerlingen bestuderen het boeddhisme en dat aantal is snel groeiend.

Zeventig leraren geven op vrijwillige basis les maar er is behoefte aan nog eens zestig leraren. Eén van de scholen met een grote vraag naar boeddhistisch onderwijs is de openbare Byron Bayschool in Nieuw Zuid-Wales. Ruim 150 kinderen, ruim een kwart van het aantal leerlingen, heeft zich aangemeld om onderwezen te worden in de leer van de Boeddha.

Boeddhisme is volgens cijfers uit 2011 na het christendom de tweede grote religie in Australië. Veel mensen stapten over, ze zijn met name geïnteresseerd in de resultaten van meditatie, daartoe geïnspireerd door het lezen van boeken van de Dalai Lama die zeer populair is in het land.

De regels voor godsdienstonderwijs in het openbaar onderwijs verschillen per deelstaat in Australië, maar gemiddeld wordt dertig minuten per week besteed aan het onderwijzen van het boeddhisme. De scholen hebben niet of nauwelijks contact met boeddhistische centra.

Bron BNN/ABC

Categorieën: Nieuws, Boeddhisme, Onderwijs
Tags: ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk

Menu