foodwatch Nederland is één van de drie genomineerden voor de Anti Fraude Award 2016. De award wordt op 13 oktober tijdens het derde Fraude Film Festival in Amsterdam uitgereikt. Het Expert Comité heeft uit de longlist van 17 genomineerden drie initiatieven gekozen die zich hebben onderscheiden bij de bestrijding van fraude en een voorbeeld en inspiratie zijn voor anderen. Naast foodwatch Nederland zijn ook onderzoeksjournalist Peter Olsthoorn en Herman Ram van de Nederlandse Dopingautoriteit genomineerd.

De Anti Fraude Award is een initiatief van de stichting Fraude Film Festival en wordt jaarlijks uitgereikt als blijk van waardering voor een persoon of organisatie dat zich op een bijzondere wijze heeft ingezet voor de bestrijding van fraude. Bij de keuze liet het Expert Comité zich leiden door fraude in brede zin. Ook werd gekeken naar de behaalde resultaten en in hoeverre de kandidaat in staat is een breed publiek te bereiken en in beweging te krijgen, én een aantoonbare bijdrage levert aan een weerbare samenleving.

foodwatchfoodwatch Nederland is genomineerd vanwege haar inspanningen om misstanden in de voedselindustrie aan de kaak te stellen. Dit doet zij met een klein budget en volledig onafhankelijk van overheidssubsidie en/of voedselbedrijven.

Ilse Griek, directeur van foodwatch Nederland, is verheugd met het nieuws. “Deze nominatie is zeer welkom voor foodwatch Nederland. Met een klein team en weinig middelen proberen wij misleiding en fraude in de voedselindustrie onder de aandacht te brengen en te bestrijden – zowel bij de consument als op politiek niveau. Wij zijn enorm trots dat we met ons kleine team in de spotlights worden gezet tijdens het Fraude Film Festival. Op deze manier krijgt voedselfraude de broodnodige aandacht.”

De winnaar wordt op 13 oktober bekend gemaakt. De bronzen award is speciaal voor het Fraude Film Festival ontworpen door kunstenaar Jeroen Spijker en symboliseert ‘oplettendheid’. In afgelopen jaren werd het Anti Fraude Award gewonnen door Transparency International NL en Opgelicht?!.

Meer informatie over het Fraude Film Festival, dat op 13 en 14 oktober zal plaatsvinden in het filmmuseum EYE te Amsterdam, is hier te vinden.

Bron foodwatch.

Categorieën: Nieuws, Voedsel, Misbruik
Tags: ,

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk

Menu