De  Buddhist Association of China wil meer uitwisseling met andere boeddhistische organisaties in de wereld. Die wens sprak de nieuw gekozen voorzitter van de koepel Xue Cheng afgelopen dinsdag uit. Volgens sommige berekeningen heeft China de grootste populatie- ongeveer driehonderd miljoen boeddhisten of mensen die zich tot het boeddhisme aangetrokken voelen ter wereld.

Xue zegt waarde te hechten aan de koppeling en intensieve uitwisselingen van het Chinees boeddhisme met andere boeddhistische organisaties overzee, zoals in landen en regio’s in Zuid-Azië, Zuidoost-Azië en andere delen van de wereld, zodat het Chinees boeddhisme gehoord kan worden door meer, wat hij noemt, internationale vrienden.

Hij riep de boeddhisten in China ook op de trend te volgen van de tijd en meer inspanning te leveren aan liefdadigheid en meer bijdragen te leveren aan de samenleving.  Xue werd verkozen tot president op een nationaal congres dat dinsdag eindigde. Meer dan zeshonderd afgevaardigden uit alle eenendertig provincies, autonome regio’s en gemeenten op het Chinese vasteland woonden het congres bij. Ook werden tweeëndertig vice-voorzitters gekozen.

Bron BNN.

Categorieën: Nieuws, Chinees boeddhisme
Tags: , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk