Na zeven jaar vaste dienst bij de Boeddhistische omroep, gaat Bodhitv’s hoofdredacteur Anne Kleisen op eigen benen verder. Kitty Arends volgt haar op als hoofdredacteur van Bodhitv.

Het oprichten van Bodhitv, het schrijven van het boek Ja, ik zit!, het regisseren van diverse BOS-documentaires en het organiseren van de eerste boeddha-flashmob in Nederland: na zeven jaar vaste dienst bij de BOS kan volgens deze omroep wel gezegd worden dat Kleisen jong boeddhistisch Nederland op de kaart geeft gezet.

Anne Kleisen, Bodhitv, hoofdredacteurAnne (1979) studeerde antropologie en filosofie en kwam in 2007 als productieassistent binnen bij de BOS. Al snel begon zij – met niet veel meer dan een lege website – aan de oprichting van Bodhitv. In korte tijd verzamelde ze een enthousiaste groep jonge schrijvers en videomakers om zich heen, die de site maakten tot wat het nu is: een levendig podium voor jonge boeddhisten, waar boeddhisme op toegankelijke wijze een gezicht krijgt.

Datzelfde wilde de maker in Anne ook voor de BOS televisie doen. In 2010 begon zij dan ook met het regisseren van documentaires, waarvan zij er inmiddels acht op haar naam heeft staan. Zo maakte zij een portret van Martine Batchelor, en was de Kids & Docs film Sarah’s nacht te zien op Cinekid, het IDFA en verschillende festivals wereldwijd. Tussen deze bedrijvigheid door werkte ze aan het boek Ja, ik zit! dat verscheen bij Asoka. Hiervoor interviewde zij een groep boeddhistische jongeren, die openhartig spraken over de plaats van boeddhisme in hun dagelijks leven.

Met dit indrukwekkende portfolio laat zij de BOS achter, om op eigen benen verder te gaan als filmmaker en schrijver.

Bron BOS.

 

Categorieën: Nieuws, BOS-tv en radio, Media
Tags: , , , , , , , , ,

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk

Menu