Het bestuur van het Tibetaans boeddhistisch centrum Phuntsok Chö Ling denkt nog enkele dagen nodig te hebben voordat zekerheid bestaat of de financiering voor de aankoop van het Naropa Instituut in Cadzand rond komt. Een bijeenkomst zaterdagmiddag met een eventuele geldschieter leverde niet het gewenste resultaat op. Of het Tibetaans Instituut Phuntsok Chö Ling uitstel zal geven om de uiteindelijke beslissing enkele dagen vooruit te schuiven, is op dit moment (zaterdagnacht) niet bekend. De afspraak is dat het in Rotterdam gevestigde centrum tot zondag 1 december de tijd had om met de verkopende partij een akkoord te bereiken.

Hannie Hameeteman van Phuntsok Chö Ling: ‘We zijn al een heel eind op weg om de financiering rond te krijgen. Zijn ook in contact met een bank. En in gesprek met een grote geldschieter, maar de gesprekken daarover kosten meer tijd dan we dachten. Ik schat in dat we uiterlijk komende woensdag zullen weten of we Cadzand kunnen kopen.’ Het Tibetaans Instituut vraagt voor het Naropa Instituut in  Cadzand bijna een miljoen euro. Met donaties en investeringen en de uitgifte van een obligatielening met een periodieke gift, hoopt Phuntsok Chö Ling dat bedrag bijeen te krijgen.

Als dat niet lukt verandert de unieke spirituele plek in de Zeeuws Vlaamse polder in een recreatie- of sportpark. Naropa wordt allang niet meer alleen gebruikt door de mandala van het Tibetaans Instituut. Boeddistische groepen van alle stromingen organiseren er retraites en bijeenkomsten. Ook vanuit België komen er regelmatig groepen onder andere vanuit Gent met Frank de Waele. Phuntsok Chö Ling wil na overname ruimte blijven bieden aan al die andere groepen.

Lama Jigme Rinpoche

Lama Jigme Rinpoche

 Phuntsok Chö Ling is een Tibetaans boeddhistisch centrum in Rotterdam, opgericht door Lama Jigmé Namgyal. Het centrum organiseert (meditatie)cursussen, lezingen en retraites. Daarnaast biedt het  studieklassen aan op verschillende niveaus. Phuntsok Chö Ling en Lama Jigmé verbinden hun kennis en wijsheid aan een westerse realiteit en opvattingen, en maken deze daardoor toegankelijk voor iedereen, met de nadruk op praktische toepassing van deze wijsheid in ieders dagelijks leven. Daarbij legt het centrum relaties met organisaties die het maatschappelijk belang willen dienen, zoals gezondheids- en welzijnsinstellingen en de lokale gemeenschap.

Phuntsok Chö Ling zegt in staat te zijn het programma van het Naropa Instituut op dezelfde voorwaarden door te laten gaan, met daarnaast programma’s die zijn ontwikkeld door Lama Jigmé en Phuntsok Chö Ling. Zoals eigen retraites, langdurig of kort, klassen met studie en meditatie, lezingen, thema dagen/weekenden. De verhuur aan andere organisaties met vergelijkbare doelstellingen zullen volgens het Rotterdamse centrum op dezelfde voet verder gaan.

 

 

Categorieën: Nieuws, Boeddhistisch leven
Tags: , , , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

4 reacties op Financiering aankoop Naropa Cadzand nog niet rond

  1. Sobhanandi schreef:

    Een miljoen GULDEN?

  2. Joop Ha Hoek schreef:

    U heeft gelijk, we hebben de fout direct gecorrigeerd en de onoplettende redacteur, die vannacht met een zware verkoudheid in zijn lijf dit bericht maakte, de laan uitgestuurd.