Documentaire over het 1400 jaar oude ambacht van Busshi. Busshi zijn beeldhouwers van houten boeddhistische beelden en werken volgens de Japanse boeddhistische traditie. De documentaire biedt een bijzondere en intieme inkijk in deze wereld van het vakmanschap en de leer van deze houtsnijders die normaal gesproken voor buitenstaanders verborgen blijft.
In de film worden leerlingen en meesters gevolgd tijdens de opleiding tot Busshi. De opleiding biedt toegang tot het gildesysteem, dat op eeuwenoude kennis en kunde berust. Het is een zware, haast Spartaanse opleiding.
We maken kennis met Meester Koun Seki, een oud-leerling van de legendarische Busshi Korin Saito. Hij heeft zichzelf ten doel gesteld doel om het ambacht door te geven aan de volgende generatie en hij ontvangt potentiële nieuwe Busshi. Hij spiegelt hen geen illusies voor, maar laat direct weten hoe sober zowel de studie als het leven van een Busshi is. De leerlingen laten zich echter niet weerhouden om hun droom na te jagen boeddhistisch houtwerk meester te worden. Niet alleen het vakmanschap wordt nauwgezet bijgebracht, maar ook de levenswijze van de leerlingen wordt tijdens de opleiding op de proef gesteld.
De film geeft ook zicht op de meester-leerling-relatie, waarin strengheid gepaard gaat met compassie om uiteindelijk bij vakmanschap uit te komen dat boven het materiele eindproduct uitstijgt. We worden meegenomen op een reis door de gildecultuur: van de groeipijn van een gevorderde leerling tot de wijze waarop de adembenemende kunstwerken worden gecreëerd. We maken kennis met de monnikenpraktijk van de beroemde grootmeester Saito, die in het achterlaten van prachtige beelden voldoening vindt, en krijgen toegang tot de geheime riten van het Shingon boeddhisme. Geconfronteerd met de verwoesting van de Tohoku Tsunami, krijgen we tenslotte een diepgaand inzicht in de betekenis van Busshi voor de Japanse psyche.