Wang Zhengwei, hoofd van de  the state ethnics affairs commission en verantwoordelijke voor het minderhedenbeleid van China,  heeft deze week bij de verantwoordelijke autoriteiten aangedrongen op  meer steun voor de ontwikkeling van de autonome regio’s Xinjiang en Tibet. Wang zegt dat de ‘bescherming van de etnische eenheid en stabiliteit in Xinjiang en Tibet belangrijk zijn voor China’s nationale eenheid en bescherming van de grenzen’.

In die twee onrustige gebieden wonen de meeste Tibetanen en Hoeigoeren. In de afgelopen drie jaar is er aan ontwikkelingshulp 486 miljoen US-dollar aan die gebieden verstrekt, onder meer om de ‘etnische stabiliteit’ te bewaren, maar volgens Wang is dat onvoldoende. Het geld werd hoofdzakelijk gebruikt ter verbetering van huisvesting, het milieu, water en elektriciteitsvoorziening, evenals de bescherming van etnische relikwieën en de ontwikkeling van onderwijs in de regio’s, zegt Wang.

Wang beloofde zich te richten op het ‘verbeteren van het welzijn en het winnen van steun van de bevolking in die regio’s’. Dat kan volgens hem alleen als lokale autoriteiten het gebied ingaan en luisteren naar de behoeften van  mensen, op het gebied van onderwijs, medische zorg en werkgelegenheid, zei Wang.

Bron Chinees staatspersbureau Xinhua.

Categorieën: Nieuws, Economie, Politiek
Tags: , , , , , , , ,

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk

Menu