Uitwisselingsorganisatie AFS Nederland is op zoek naar gastgezinnen voor de zes Thaise scholieren. Deze scholieren zijn 16 of 17 jaar oud en zijn zeer enthousiast over hun toekomstige uitwisselingservaring.

AFS is een internationale (en interculturele), non-profit uitwisselingsorganisatie, die grotendeels op vrijwilligers draait en al decennia actief is in bijna 80 landen, waaronder Nederland. De doelstelling is het tot stand brengen van onderling begrip tussen volken en culturen door vriendschappen over de hele wereld te creëren: “Connecting Lives, Sharing Cultures” is dan ook het veelzeggende motto.

De uitwisselingsstudenten komen naar ons land om onze taal en cultuur te leren kennen. Ze gaan naar een middelbare school in de buurt van hun ‘tijdelijke woonplaats’. Dat betekent voor hen ook, net als voor de Nederlandse leerlingen: door weer en wind op de fiets naar school! Door de verschillende belevenissen leren ze ontzettend veel over ons land, over de (eet)gewoontes, manier van leven en ook zeker over zichzelf.

Gezinnen doen vrijwillig mee, ze krijgen geen vergoeding. Ook voor gastgezinnen is het een verrijkende ervaring. Ze waarderen het vooral dat ze internationale contacten opdoen, een andere cultuur beter leren kennen en soms levenslange hechte relaties overhouden. Ook is het leuk en leerzaam om eens door een andere bril naar je eigen gewoonten en gebruiken te kijken. Zaken die vanzelfsprekend leken, zijn dat minder als je kennismaakt met een andere manier van doen. Humor en relativeringsvermogen zijn dan ook belangrijke eigenschappen die gastouders nodig hebben. Natuurlijk ben je als gastouders wel eens onzeker of weet je een eventueel conflict niet altijd zelf op te lossen. Gelukkig is er altijd een AFS-vrijwilliger in de buurt om met raad en daad terzijde te staan.

Mensen die hun huis en hart open te stellen voor de scholieren,  kunnen vrijblijvend contact opnemen met het kantoor van AFS in Nederland.

 


Haal de wereld in huis als gastgezin met AFS

Categorieën: Nieuws
Tags: , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk