Het bestuur van de Boeddhistische Unie Nederland (BUN) heeft boeddhistisch leraar prof. Matthijs Schouten gevraagd een zogenoemde lerarenraad samen te stellen. De raad moet volgens de BUN een rol spelen in de verdere ordening van het boeddhisme in Nederland. Zij  bestaat uit boeddhistische leraren en sangha-oudsten. Dat heeft het BUN-bestuur vanmorgen bekend gemaakt.

In november moet duidelijk zijn of de lerarenraad er inderdaad komt. BUN-voorzitter André Kalden zegt in een vanmorgen uitgebrachte nieuwsbrief van de koepel dat het besluit tot het instellen van zo’n raad ‘het meest essentiële besluit’ is van de algemene ledenvergadering (ALV) van de BUN op 9 juni.

De ALV deed de oproep aan leraren en sangha-oudsten om de BUN bij te staan in ‘het met vallen en opstaan vormgeven van de verenigde sangha’s in Nederland.’ Leraren en sangha-oudsten spelen volgens de BUN traditioneel een centrale rol in de ordening van het boeddhisme en de vormgeving ervan. Dat gegeven wordt volgens de BUN met het instellen van een lerarenraad erkend.

 

Categorieën: Nieuws, BUN - Boeddhistische Unie Nederland, Boeddhisme
Tags: , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk