De Vrije Universiteit (VU) in Amsterdam zoekt voor de Faculteit Religie en Theologie een hoogleraar boeddhisme die gedreven is om onderzoek te verrichten en onderwijs te geven op het gebied van het boeddhisme.

Uit de advertentie: ‘Als hoogleraar houdt u zich bezig met de studie van het boeddhisme en profileert u zich als gezichtsbepalend voor zowel het Nederlands als internationaal boeddhisme. Als zodanig bent u een autoriteit op het vlak van boeddhisme, met name van klassiek Aziatische en mondiale modernistische vormen. U bent in deze functie bovendien hoofd van de ambtsopleiding voor boeddhistische geestelijke verzorging en u werkt daartoe samen met de te benoemen Universitair Docent. De hoogleraar heeft een academische rol die gericht is op onderzoek dat relevant is voor de (door) ontwikkeling en institutionalisering van het boeddhisme in het Westen en in het bijzonder in Nederland. U draagt tevens bij aan de nadere profilering van de afdeling Texts and Traditions binnen de Faculteit Religie en Theologie, alsmede aan het geheel van de facultaire gemeenschap.

Uw taken

  • Onderzoek dat zich richt op een van de vakgebieden van zowel het klassieke als het moderne Boeddhisme, dat relevant is voor de maatschappelijke praktijk van het Boeddhisme in het Westen. Daartoe zet u aan aansprekende onderzoekslijn op.
  • Onderwijs in de verschillende vakken van het Boeddhisme, zowel op BA als Ma niveau
  • Leidinggeven aan het track ‘Boeddhistische geestelijke verzorging’ en uit dien hoofde ook q.q. zitting hebben in de zgn. Seminarieraad
  • Een bijdrage leveren aan valorisatie
  • Acquisitie van onderzoekssubsidies
  • Bijdragen aan bestuurlijke taken

https://werkenbij.vu.nl/ad/hoogleraar-boeddhisme/mxi2nf/nl

 

Categorieën: Nieuws, Boeddhisme, Onderwijs, Geluk
Tags: , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

1 reactie op VU zoekt hoogleraar boeddhisme

  1. Henk van Kalken schreef:

    Ik vraag me af of Boeddha hier blij mee geweest zou zijn…