Vandalen hebben vorige week in het Pukekura Park in New Plymouth, Nieuw Zeeland, een voor boeddhisten heilige bodhiboom omgehakt. Het was een stek van de oorspronkelijke bodhiboom waaronder de Boeddha verlichting zou hebben bereikt. De wortels zijn zwaar beschadigd en ook zijn takken afgehakt.

De stek van de bodhiboom werd in oktober 2012 door de boeddhistische hoofdmonnik Walgama Munindrawansa Nayaka Thero aan het park geschonken. Niemand zegt te begrijpen waarom de boom is omgehakt. Een woordvoerder van de Nieuw-Zeelandse boeddhistische gemeenschap: ‘Deze boom maakt deel uit van onze religie. Het is een icoon voor de boeddhistische gemeenschap in New Plymouth. De mensen komen hier om deze boom te aanbidden en geloften af te leggen.’

Een andere woordvoerder van de boeddhistische gemeenschap zei dat hij geschokt was toen iemand hem gisteren belde om hem over de schade te vertellen. Hij gaat regelmatig naar het park en geeft de boom water. Volgens hem is de parkbeheerder verantwoordelijk voor het welzijn van de boom.

De bodhiboom werd eerst geplant op een privéterrein in Urenui tot hij aan Pukekura Park werd geschonken. De boom bracht toen een tijdje door in de varentuin voordat hij in mei 2016 in het park werd geplant. Boeddhisten deden toen het aanbod er op eigen kosten een hek om te zetten, maar kregen daar geen toestemming voor. De boeddhistische gemeenschap van New Plymouth telt ongeveer 74 families.

Bron BNN.

Categorieën: Nieuws, Opmerkelijk, Boeddhisme, Theravada, Geluk
Tags: , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk