Mantrazingen opent je hart.

Het woord ‘mantra’ is afkomstig uit het Sanskriet. Het komt van ‘manasah’ (geest) en ‘tra’ (bevrijding).

Een mantra is een reeks woorden die samen een gedicht vormen en die gechant (gereciteerd) worden. Door het zingen van repetitieve klanken die ons diep vanbinnen raken wekken we een neutrale staat van zijn op, zonder gedachten of emoties. Hierdoor komen we dichter bij onszelf. We worden ons bewust van de stilte in onszelf. Het brengt ons bij de stilte van het hart.

Mantra’s hebben een oeroude, genezende werking op zowel lichaam als geest. De vibraties en klanken van mantra’s dringen diep in ons binnen, vullen ons hart met liefde en creëren een heilige atmosfeer vol vertrouwen en eenheid binnen de groep. Ook wie een zangdrempel heeft kan in stilte genieten van dit wonderbaarlijk moment.

Op vrijdag 10 januari zijn Veerle Hollevoet, Karen Van Langendonck en Bart Willems te gast in het boeddhistisch centrum Ehipassiko in Deurne, Vlaanderen.

Veerle Hollevoet was als twintiger reeds te vinden op mantra of kirtan bijeenkomsten. Ze beoefent yoga en meditatie. Op een onbewaakt moment kan je haar een lied horen zingen met of zonder gitaarbegeleiding. Ze zong in musicals en in verschillende bands toen ze jonger was en nu zingt ze mantra’s in yoga-studio’s in binnen- en buitenland. Ze zingt en speelt met vreugde en open hart en met de uitnodiging om mee te zingen.

Karen Van Langendonck is een yogateacher pur sang. Daarnaast heeft ze met haar yogastudio in St Katelijne Waver ook een gemeenschap gecreëerd waarin tal van mensen thuiskomen en eindelijk een plek vinden van rust en geborgenheid waarin ze helemaal zichzelf kunnen zijn.

Veerle en Karen worden op deze avond mee begeleid door Bart Willems, yogi en muzikant die reeds vele jaren drum- en slagwerk doet op de academie te Sint-Niklaas.

Praktisch: Vrijdag 10 januari van 20.00 tot 21.30 uur, De Sevillastraat 89, Deurne-Zuid, Vlaanderen. Omslagfoto Bianca Visser.

Categorieën: Nieuws, Boeddhisme
Tags: , , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk