Het nieuwe trainingsveld in aanleg van de Britse voetbalclub FC Leicester City is onlangs met een uitgebreide ceremonie ingezegend door boeddhistische monniken. Het evenement werd bijgewoond door het eerste team van Leicester, manager Brendan Rodgers en voorzitter Aiyawatt Srivaddhanaprabha.

De voorzitter is een praktiserend boeddhist die regelmatig monniken uitnodigt om wedstrijden te spelen om de Foxes voorspoed en geluk te bezorgen. De bouw van het honderd miljoen pond kostende trainingsveld met gebouwen en tribunes is door de ceremonie met twee weken vertraagd omdat de monniken bij het bepalen van de ceremonie rekening hielden met de grootste portie geluk op verscheidene dagen. Wekenlang werd er gedaan over het bepalen van de juiste dag en uiteindelijk werd een compromis bereikt tussen monniken en de bouwers.

De monniken zegende het staal – bonden linten eromheen, en strooiden er precies om 10.20 uur bloemen en munten overheen. Leicester is van plan om het nieuwe trainingsveld te openen voor het seizoen 2020/21. Leicester City FC is een Engelse voetbalclub, opgericht in 1884. De club speelt zijn thuiswedstrijden in het King Power Stadium (voorheen Walkers Stadium) in Leicester. Op 2 mei 2016 werd de club voor het eerst kampioen van Engeland.

Bron BNN.

Categorieën: Nieuws, Tibetaans boeddhisme, Geluk
Tags: , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk