De Britse regering is gisteren niet tot een besluit gekomen, tijdens de speciale vergadering van het OSPAR-comité in Londen. Tijdens de vergadering hebben onder andere Nederland, Duitsland en de Europese Unie officieel bezwaar gemaakt tegen de plannen van Shell om delen van de Brent olieplatforms met daarin 11.000 ton olie in de Noordzee te laten staan. De Britse regering heeft het bezwaar aangehoord en wil verder praten binnen OSPAR voordat ze een definitieve beslissing neemt.

Photo Marten van Dijl / Greenpeace

“Het is een stap vooruit dat de Britse regering überhaupt verder wil praten, maar dit is nog geen enkele garantie dat Shell zijn rotzooi ook daadwerkelijk moet opruimen”, aldus Meike Rijksen, campagneleider bij Greenpeace. “In deze tijd van klimaatcrisis moeten overheden de belangen van ons milieu boven die van grote vervuilers zoals Shell stellen. We houden het verloop van deze zaak scherp in de gaten.”

Scotland, UK, 14 October, 2019 – Greenpeace activists from the Netherlands,
Germany and Denmark board oil platforms in ShellÕs Brent field in a peaceful protest against plans by the company to leave parts of old oil structures with 11,000 tonnes of oil in the North Sea. Climbers, supported by the Greenpeace ship Rainbow Warrior, scaled Brent Alpha and Bravo and hung banners saying, ÔShell, clean up your mess!Õ and ÔStop Ocean PollutionÕ. Photo Marten van Dijl / Greenpeace

Greenpeace protesteerde eerder deze week bij de Brent olieplatforms in de Noordzee. Activisten, ondersteund door Greenpeace-schip de Rainbow Warrior, beklommen de Brent Alpha en Bravo en hingen spandoeken op met de teksten: ‘Shell, clean up your mess!’ en ‘Stop Ocean Pollution’. Verder schilderden ze de tekst ‘toxic waste’ op een van fundamenten van Brent Bravo.

Bron Greenpeace.

Categorieën: Natuur, Nieuws, Milieu
Tags: , , , , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk