Van eind mei tot en met 22 juni trekken boeddhisten, religieuze leiders en vredesactivisten in een vredeswandeling door de Amerikaanse staat Massachusetts om het verlies van levens van de inheemse Amerikanen door Europese kolonisatie te herdenken. Tijdens de wandeling, georganiseerd door Nippozan Myohoji, een Japanse boeddhistische orde die in 1917 werd opgericht, zullen gebieden worden aangedaan die in 1616-19, een jaar voor de landing van de Mayflower, het uitmoorden van de inheemse Amerikaanse volkeren inluidde.

De wandeling van dit jaar is de vierde in een reeks in de aanloop naar een laatste wandeling in 2020, met evenementen gepland in zowel Noord-Amerika als Europa. Tall Oak historicus van de Pequot-Wampanoag stam vindt dat de herdenking in 2020 zeker geen felicitatie waard is maar een tijd is van diepe introspectie en reflectie.

De Nippozan Myohoji vredespagode is samen met een tempel en gemeenschapscentrum gebouwd op de voorouderlijke gronden van de Mohikanen, een inheemse Amerikaanse stam.

Nippozan Myohoji werd opgericht in 1917 door Nichidatsu Fujii (1885-1985), een Japanse boeddhistische monnik in de Nichiren school van het boeddhisme. In 1933 ontmoette Nichidatsu Fujii Gandhi tijdens zijn werk in India. In het kielzog van de Tweede Wereldoorlog begon Nippozan Myohoji met het bouwen van vredespagodes over de hele wereld. Die in het kleine stadje Leverett in centraal Massachusetts is de eerste die in Noord-Amerika is gebouwd en die nu pagodes heeft in Manitoba, Canada, in de Mexicaanse staat Valle de Bravo, San Fransisco, Californië, en Grafton, New York. Een zesde Noord-Amerikaanse pagode is momenteel in aanbouw in de Great Smokey Mountains bij Newport, Tennessee.

Hoewel geïnitieerd door de New England Peace Pagoda, wordt de wandeling ondersteund door verschillende andere organisaties, onder wie Vrienden van de Mashpee Wampanoag, de Justice and Witness Council, de Massachusetts United Church of Christ, en anderen uit de regio en lokale gemeenschappen langs de route.

Bron Nippozan Myohoji. Omslagfoto masspeaceaction.or

Categorieën: Nieuws, Boeddhisme, Geluk
Tags: , , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

1 reactie op Boeddhisten en vredesactivisten – vredeswandeling door Massachusetts

  1. J. Zeegers schreef:

    Let op, foutje: “Nippozan Myohoji” moet “NippoNzan Myohoji” zijn.