De uitzonderlijk goede toestand van het dode lichaam van de 92 jaar geleden overleden boeddhistische Russische lama Dashi Dorzho Itigilov is door wetenschappers niet te verklaren. De mummie wordt bewaard in een glazen kast in het boeddhistisch museumpaleis van Khambo nabij Ulan-Ude in Siberië en schijnt zich volgens een boeddhistische leider in Rusland ’s nachts te verplaatsen.

De Russische boeddhistische lama Dashi-Dorzho Itigilov overleed in 1927, toen hij 75 jaar oud was. Zijn lichaam- dat in lotushouding zit, vertoonde geen tekenen van ontbinding, zelfs niet na driemaal opgegraven te zijn: eenmaal in 1955, opnieuw in 1973, en opnieuw in 2002. De krant The Dailymail schreef in 2002, toen het lichaam van de lama werd onderzocht door wetenschappers en pathologen, dat het net leek alsof de lama 36 uur ervoor was overleden.

In oktober 2016 beweerde Lama Damba Ajoesjev, het hoofd van de boeddhistische vereniging in de Republiek Boerjatië in Siberië, dat het gemummificeerde lichaam van de lama ’s avonds op de tweede verdieping van het museum werd betrapt door een daar hangende camera terwijl het in beweging was. Het vage korrelige beeld toont een figuur in camouflagejurk, zittend op het tapijt. Op dat moment zou verder niemand in die ruimte aanwezig zijn geweest. Anderen zeggen dat het een bewaker is die twee plastic zakken vasthoudt.

Bron BNN.

Categorieën: Boeddhisme, Nieuws
Tags: , , , , ,

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk

Menu