De dierenwelzijnsorganisatie Varkens in Nood roept de Nederlandse minister Blok van Buitenlandse Zaken op om de ambassadeur van China om opheldering te vragen over de meedogenloze ruimingen van meer dan honderd miljoen varkens in China. China is volgens Varkens in Nood de bonte hond wat betreft dierenwelzijn. De Chinezen ruimen de dieren vanwege een uitbraak van varkenspest.

De organisatie: ‘Het is algemeen bekend dat China dierenwelzijn niet hoog in het vaandel heeft staan. De wereld heeft tot nu toe stilzwijgend toegekeken, maar met de meedogenloze ruiming van ruim honderd miljoen varkens is weer een grens overschreden. Er mag niet meer gezwegen worden. ‘

In China leeft de helft van alle varkens ter wereld. Geen wonder dat de uitbraak van Afrikaanse Varkenspest enorme gevolgen heeft. De manier waarop China hiermee omgaat is, volgens de schaarse berichten uit dat land, van een ongekende wreedheid. Varkens worden massaal levend begraven of levend verbrand.

Hans Baaij, directeur van Varkens in Nood: “Terwijl ruim honderd miljoen intelligente dieren op een gruwelijke manier worden uitgeroeid lees ik alleen maar over de stijgende prijs van varkensvlees. Het is schandalig.” Varkens in Nood eist dat minister Blok de Chinese ambassadeur op het matje roept en om opheldering vraagt. “Laat dit een voorbeeld zijn voor andere landen zodat er een internationaal protest ontstaat. De wrede en misselijkmakende manieren die China lijkt toe te staan als ruimingsmethoden moeten direct stoppen.”

Bron Varkens in Nood.

Categorieën: Nieuws, Dierenwelzijn, Politiek, Misbruik
Tags: , , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

1 reactie op Varkens in Nood – minister Blok moet Chinese varkens in nood in bescherming nemen

  1. Joost schreef:

    Voor de chinezen is een dier, een ding wat beweegd. Jammer.
    En afschuwlijk voor de varkens en de andere dieren. En o,ja
    min. Blok gaat hier echt niks aan doen.