Volgende week gaan archeologische deskundigen aan de slag om in Pakistan het oude erfgoed van de grotten van Shah Allah Ditta te beschermen tegen verder verval. De grotten dateren van zo’n 2500 jaar geleden en liggen aan de voet van de heuvels van Margalla Hills in de federale hoofdstad Islamabad.

De historische boeddhistische grotten zijn gelegen bij het eeuwenoude dorp Sjah Allah Ditta dat de hoeder is van het historische en culturele erfgoed, maar de weg die naar dit dorp leidt is in vervallen staat en creëert problemen voor de toeristen die deze plek willen bezoeken. De grotten zelf zijn in verval, met name het boeddhistisch houtsnijwerk met een lange geschiedenis, en behoeven onderhoud. De boeddhistische muurschilderingen uit het tijdperk daterend van 2.400 jaar geleden zijn nog steeds te zien op de muren van de sjah Allah Ditta grotten.

De onderzoekers geloven dat het toegankelijk maken van de grotten enorme inkomsten uit het toerisme kunnen genereren. Volgens de onderzoekers werd Shah Allah Ditta gebruikt als een route van Kaboel naar Gandharan -Taxila- door Alexander de Grote, en Mughal heersers en andere keizers er vaak passeerden tijdens het reizen tussen Afghanistan en India.

Islamabad is de hoofdstad van Pakistan en er wonen 1.014.825 mensen in de stad zelf. De stad ligt in het noordoosten van het land, zuidelijk van het Margallagebergte in de provincie Punjab. De stad heeft hete zomers met moessonregens in juli en augustus. De winters zijn koud met soms temperaturen onder nul in de maanden december tot februari.

Bron BNN.

 

 

Categorieën: Nieuws, Beeldende kunst, Boeddhisme
Tags: , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk