Dertien landen hebben in bruikleen relicten en beelden van Boeddha aan de boeddhistische gemeenschap in Thailand afgestaan om luister bij te zetten aan de zogenoemde nieuwjaar zegeningsceremonie in Bangkok. De beelden zijn in een culturele optocht op 29 december voor het publiek te zien. Daarna zijn ze ruim twee weken te aanschouwen in het Nationale Museum in Bangkok.

De kunstvoorwerpen komen uit Bhutan, Cambodja, China, Japan, Indonesië, India, Laos, Mongolië, Birma (Myanmar), Singapore, Sri Lanka en Vietnam. Thaise stukken zullen ook worden opgenomen in de zegeningsceremonie. De ceremonie is een van de tientallen culturele activiteiten die zijn gepland voor Sanam Luang, in tempels en musea in het hele land. In meer dan 500 tempels in Thailand en in het buitenland zullen van 29 december tot 1 januari monniken en leken gebeden voor een goed nieuwjaar opdragen.

De overheid zal gratis vervoer aanbieden aan toegewijden. Pendelbussen rijden elke dag naar verschillende tempels in Bangkok. In het Nationaal Museum worden van 29 december tot en met 27 januari negen prominente boeddhabeelden afzonderlijk tentoongesteld, de toegang is gratis.

Bron BNN.

Categorieën: Nieuws, Boeddhisme
Tags: , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk