Het jaar 2018 is van essentieel belang voor de Tibetaanse toeristische industrie, aangezien de regionale overheid zich inspant om het toerisme in de regio als toeristische bestemming in het zuidwesten van China een impuls te geven om de charme van de regio als toeristische bestemming te versterken. Zo meldt het Chinese staatspersbureau Xinhua.

De voorzitter van het bestuur van de Tibetaanse Autonome Regio (TAR) benadrukte de noodzaak om het toerisme meer te laten zijn dan het bezoeken van fraaie plekjes, de regionale regering hoopt op de integratie van het toerisme met andere sectoren zoals landbouw en veeteelt, traditionele Tibetaanse spelen, Tibetaanse geneesmiddelen, culturele en kunst, vrije tijd en gezondheidszorg op het platteland, om zo de aantrekkingskracht van Tibet als toeristische bestemming te vergroten.

Officiële schattingen tonen aan dat Tibet dit jaar meer dan 30 miljoen toeristen zal ontvangen, een nieuw recordhoogte en driemaal zoveel als dat in 2012. Het aantal was vorig jaar 25,61 miljoen, een stijging van 10,6 procent ten opzichte van een jaar eerder. De bouw van wegen en spoorwegen zal worden versneld om de openbare diensten voor toeristen te verbeteren.

Bron Xinhua.

Categorieën: Nieuws
Tags: , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk