Het online protest tegen ‘foute slachthuizen’ is binnen een dag meer dan 23.000 keer ondertekend. Gisteren startte Wakker Dier het protest naar aanleiding van de afgrijselijke misstanden in Nederlandse slachthuizen die RTL Nieuws naar buiten bracht. “Dit is een stevig signaal aan de minister om foute slachthuizen écht hard aan te pakken. Nederlanders vinden deze misstanden onacceptabel. Slecht slachten is sluiten!”, zegt Anne Hilhorst van Wakker Dier.

De misstanden in de foute slachthuizen liegen er niet om. Varkens die in gloeiend heet water verdrinken, kalveren die levend worden gevild en een werknemer die na een waarschuwing van de inspecteur opnieuw snijdt in de poten van een nog bewegend schaap.

Geen boete maar stilleggen

De boetes die de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) voor deze wanpraktijken oplegde, varieerden van 1500 tot 4500 euro. Minister Schouten wil kijken of de boete hoger kunnen worden in de hoop de slachthuizen daarmee af te schrikken. Wakker Dier wil meer dan alleen boetes. “Want van symbolische bedragen gaan foute slachthuizen echt niet harder lopen om dierenleed uit te bannen,” stelt Hilhorst.

Ook wil de minister van Landbouw slachthuizen sluiten die zich schuldig maken aan ‘structurele overtredingen’. Wakker Dier vindt deze maatregel niet ver genoeg gaan. Hilhorst: “Ieder levend gevild dier is er één te veel. Daarom moet direct worden ingegrepen. Gaat het slachthuis nog een keer de fout in, dan zit er maar een ding op: geen genade, sluit het slachthuis.”

Het standpunt van Wakker Dier wordt door veel mensen gesteund. Nog voor middernacht ondertekenden 20.000 mensen het online protest. En de teller loopt door. Wakker Dier verzamelt de stemmen en zet hiermee haar oproep aan minister Schouten kracht bij.

Bron Wakker Dier.

 

Categorieën: Nieuws, Dierenwelzijn, Politiek, Misbruik
Tags: , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk