In de republiek Singapore wordt deze week het honderdjarig bestaan van de oudste Thaise boeddhistische tempel in dat land gevierd. Afgelopen zondag woonde minister president Lee Hsien Loong een plechtigheid bij. De tempel is ouder dan de zelfstandige natie Singapore.

De Wat Ananda Metyarama werd in 1918 gesticht door eerwaarde Luang Phor Hong Dhammaratano en voltooid in 1923. Het is de oudste Thaise boeddhistische tempel in Singapore en speelt een centrale rol in de religieuze geschiedenis en werd als eerste Thaise buitenlandse tempel erkend door het Thais koningshuis.

Zondag waren ongeveer 1.500 mensen aanwezig bij de viering, onder wie een delegatie van 634 boeddhistische monniken uit Azië, Europa en Amerika, die in Singapore zijn voor het bijwonen van een monnikenconferentie.

De tempel neemt deel aan activiteiten in de Singaporese gemeenschap. In 2014 werd het gebouw uitgebreid en biedt nu onderdak aan een cultureel centrum. Dat bedoeld is om een jonger publiek aan te trekken. Er is een speciale jeugdafdeling, opgericht in 1966. De tempel doneerde ter gelegenheid van het honderdjarig bestaan ongeveer $100.000 aan 10 basisscholen en middelbare scholen in Singapore.

Singapore, officieel de Republiek Singapore, is het kleinste land van Zuidoost-Azië; met 716 km² is deze stadstaat net iets groter dan de Nederlandse Noordoostpolder of het Spaanse eiland Minorca. Het land beslaat een groep van in totaal 63 eilanden die van Indonesië wordt gescheiden door de Straat van Singapore en van Maleisië door de Straat van Johore.

Bron BNN.

Categorieën: Nieuws, Boeddhisme, Theravada
Tags: , , , , , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk