Geïnspireerd door de boeddhistische praktijk van het bevrijden van levende wezens komen steeds meer boeddhistische gemeenschappen met innovatieve manieren om dieren te redden van de slacht. Geiten en kreeften.

Zo ook in de VS. Vorig jaar haalde Lingtrul Rinpoche met fondswerving $34.000 op om 318 geiten van de slacht te redden. Dit jaar is Isis Hao de belangrijkste fondswerver om zoveel mogelijk geiten te redden. Lingtrul Rinpoche gebruikte het geld voor de aankoop van de geiten van boeren op een live veiling in Noord-Californië. Vorig jaar doneerde Kathok Getse Rinpoche, het huidige hoofd van de Nyingmaschool van het Tibetaans boeddhisme, een grote som geld ter ondersteuning van het fonds. Leden van de boeddhistische gemeenschap Orgyen Dorje Den, een Nyingma centrum in Alameda, Californië, hielpen met het vervoer van de 318 geiten naar hun nieuwe onderkomen.

De van de slacht geredde geiten komen terecht bij het familiebedrijf/dierenpension Goats R Us en kunnen daar de rest van hun leven doorbrengen. De totale kudde bestaat uit meer dan 10.000 geiten die allemaal worden ingezet om vegetatie te ruimen op de hellingen rond de San Francisco Bay Area ter voorkoming van bosbranden.

Niet door iedereen wordt de boeddhistische visie op het redden van levende wezens positief ervaren. Natuurbeschermers en academici waarschuwen voor de negatieve ecologische gevolgen als verschillende dierenrassen zich met elkaar mengen.

Bhante Kottawa Nanda, een Amerikaanse boeddhistische monnik, overweegt op de laatste dag van het kreeftseizoen de mogelijkheid het leven van kreeften te redden. Gampo Abbey in Cape Breton organiseert elk jaar aan het eind van het kreeftenseizoen een bevrijdingsactie. Bij de vissers koopt hij hun laatste vangst op en zet de dieren weer terug in de Golf van de St. Lawrence, waar ze ook zijn gevangen.

Bron Lions Roar.

 

Categorieën: Dierenwelzijn, Geluk, Natuur, Nieuws
Tags: , , , , ,

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk

Menu