Van 13 t/m 15 april a.s. wordt door de European Buddhist Union (EBU), de koepel van Europese boeddhistische organisaties, een congres georganiseerd in Benalmádena, in de buurt van Málaga (Spanje). Het thema is: Spreading Wisdom and Compassion in European societies.

EBU: ‘Het boeddhisme transformeert over de hele wereld naar een beter leven. Het helpt om in verzet te komen tegen onderdrukking, het lijden ervaren en biedt ons een alternatieve manier van leven, met inspiratie, vriendelijkheid en mededogen om met elkaar disharmonie, lokale en internationale conflicten aan te pakken. Als we ons verenigen, onze stem in de internationale boeddhistische arena kunnen ontwikkelen (…) daar binnen onze sangha’s inhoud aan geven, zal dat invloed hebben op de wereld.’

ebu logoBoeddhisten uit verschillende Europese landen en uit verschillende boeddhistische tradities en scholen komen samen in Benalmádena. Een aantal vertegenwoordigers van boeddhistische organisaties zal daar het woord voeren. Onder hen de vertegenwoordiger van Shambalha Nederland, Han de Wit, met als thema On the Social Power of Buddha-nature.

Kunnen wijsheid en compassie een samenleving verheffen die gebaseerd is op wat in het boeddhisme bekend staat als de drie vergiften- hebzucht, haat en onwetendheid. De sociale manifestatie van georganiseerde hebzucht, bekend als consumentisme, de sociaal geaccepteerde onwetendheid, bekend als individualisme en de geïnstitutionaliseerde vormen van agressie, bekend als militarisme, creëren een maatschappij die wordt ervaren als de hoogste menselijke standaard en het veronderstelde recht op zelfbehoud/zelfbeschikking.

Hieronder zijn foto’s te zien van eerdere EBU-bijeenkomsten.

Bron EBU.

Categorieën: Nieuws, BUN - Boeddhistische Unie Nederland, EBU - European Buddhist Union, Boeddhisme
Tags: , , , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk