Dharma Punx Nijmegen/Arnhem die de boeddhistische traditie van Tegen de stroom (Against the Stream Buddhist Meditation Society (ATS) volgt, heeft afstand genomen van de uit deze organisatie gezette leraar Frank Uyttebroeck. Dat heeft de organisatie gisteren aan leden van deze sangha bekend gemaakt.

Uyttebroeck is deze week door de ATS het leraarschap ontnomen vanwege beschuldigingen van meermalen gepleegd seksueel wangedrag van vrouwelijke studenten. Frank Uyttebroeck is, in de rol van leraar van ATS, in het verleden een aantal keren op bezoek geweest bij Dharma Punx Nijmegen/Arnhem. Dit contact is volgens de organisatie al sinds een tijd verbroken omdat Frank in 2017 zijn leraarschap neerlegde met, zoals nu pas bekend is geworden, de beschuldigingen van seksueel misbruik.

Dharma Punx Nijmegen/Arnhem steunt het gevolgde beleid van Against the Stream om hem het leraarschap te ontnemen en neemt blijvend afstand van Frank Uyttebroeck. Binnen de sangha zal een gelegenheid worden geschapen om te praten over deze zaak.

Bron Dharma Punx Nijmegen/Arnhem

Categorieën: Nieuws, Boeddhisme
Tags: , , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk