Chinese constructeurs zijn in de National Gallery of Victoria (NGV), Melbourne, Australië, bezig met het in elkaar zetten van een zestien meter lang liggend (nirvana) Boeddhabeeld. Alleen de kop weegt al meer dan een ton. Het beeld is in opdracht van NGV door Chinese kunstenaars in China vervaardigd en in delen overgebracht naar het museum. Boeddha heeft hier de houding die hij aannam om zich voor te bereiden op zijn tocht naar het Nirvana.

Het beeld is een replica van het beeld in de zogenoemde Nirvana grotten in China en met een 3D scan vervaardigd. Over het lichaam van de Boeddha kruipen (afgietsels van) klassieke figuren uit het oude Griekenland, Rome, de renaissance en neo klassieke perioden, religieuze tolerantie voorstellend in een wat dat betreft turbulente wereld.

Het maken van het beeld heeft ongeveer drie jaar in beslag genomen. Het transport- in delen, naar Australië duurde nog eens enkele maanden en de samenstelling twee tot drie weken. Het leek een kwestie te worden van passen en meten, niet eerder was zo’n enorm object in de collectie van het museum te zien. De installatie is van 15 december 2017 tot april volgend jaar te bewonderen.

Bron NGV. Foto Pixabay, Nirvana Boeddha Vietnam.

Categorieën: Nieuws, Beeldende kunst
Tags: , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk