Bijna tweeëneenhalf jaar na de aardbeving met een kracht van 7,8 op de schaal van Richter is in Dhola, Nepal door de bewoners zelf een compleet nieuw dorpje met 55 huizen gebouwd. En net buiten de toegangspoort met de tekst: geen geweld, geen alcohol, geen drugs of tabak, niet stelen, liegen of het bezigen van vulgaire taal is een gloednieuwe stupa verrezen, een belangrijke plaats van meditatie voor veel Nepalese boeddhisten.

Initiatiefnemer van de opbouw van het dorpje is de 36-jarige Dinesh Tamang, die in zijn eentje genoeg geld inzamelde om de herbouw van het in 2015 totaal vernielde dorpje te bekostigen. Hij wist de 55 families te inspireren om niet het verwoeste gebied te verlaten maar om nieuwbouw ter hand te nemen. De families komen oorspronkelijk uit de dorpen Lapa en Kapur.

De situatie in het aardbevingsgebied was in april 2015 verschrikkelijk. Na de aardbeving kwamen de aardverschuivingen. Nog meer mensen kwamen om het leven. Tamang vroeg en kreeg geld uit Nepal en de hele wereld om zijn project te financieren. Donoren waren lokale boeddhistische tempels, religieuze leiders en de Canadese organisatie Child Haven International. Met de bijna anderhalf miljoen Amerikaanse dollars werd ongeveer 2,6 hectare land in Dhola gekocht. Alle gedupeerden werkte mee aan de bouw van de huizen en de stupa. In maart van dit jaar werden de woningen opgeleverd.

Bron BNN

Categorieën: Nieuws
Tags: , , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk