Op uitnodiging van International Campaign for Tibet (ICT) maken vier leden van het Tibetaanse parlement in ballingschap dit najaar een tour door Europa waarbij ze politici, Ngo’s, media, de Tibetaanse gemeenschap en Tibet organisaties ontmoeten. Van 24 tot 30 november brengen zij ook een bezoek aan Nederland.

De Tibetaanse delegatie heeft ICT verzocht een ontmoeting te faciliteren met Tibet gerelateerde organisaties en instellingen in Nederland. Op zaterdag 25 november is er een publieke bijeenkomst met de Tibet delegatie in de Rode Hoed in Amsterdam van 15.00-17.00 uur

De vier leden van het Tibetaanse parlement die Nederland bezoeken zijn:

Ven. Atuk Tsetan:

Geboren op 12 januari 1983 in Tibet. In 1991 vluchtte hij uit Tibet naar India in ballingschap en kwam bij de Drepung Gomang Monastery. Atuk Tsetan als lid van het parlement gekozen in de vijftiende Tibetaanse parlementsverkiezingen en is momenteel werkzaam als een van de vaste leden van het zestiende Tibetaanse parlement in ballingschap.

Mevrouw Dolma Tsering Teykhang:

Geboren in 1956 in Dagne, Tibet en was gedurende 26 jaar werkzaam als lerares op verschillende Tibetaanse scholen, waar zij werd geplaatst door het Ministerie van Onderwijs van de Centraal-Tibetaanse Administratie. Als ontvanger van een Fulbrightbeurs volgde zij in 1992 een speciale opleiding in de Verenigde Staten. Zij werd tot parlementslid gekozen in de dertiende, veertiende en vijftiende Tibetaanse parlementsverkiezingen en is momenteel vast comitélid van het Zestiende Tibetaanse Parlement in ballingschap.

De heer Dawa Phunkyi:

Geboren in 1963 in Dharamsala, India en in het bezit van een diploma in Health Management en een Post-HBO Diploma in de Gezondheidsadministratie van respectievelijk het Christelijke Medical College in Vellore en St. John’s Medical College in Bangalore. Sinds 2006 is hij de hoofdadministrateur van het Tibetaanse Delek Ziekenhuis. En werd eerder als parlementslid gekozen tijdens de dertiende, veertiende en vijftiende Tibetaanse parlementsverkiezingen.

De heer Ngawang Tharpa:

Geboren in 1980 in Sog Dzong, Kham in Tibet. Hij studeerde boeddhistische filosofie en wetenschap aan het Tsendhen Klooster in Sog Dzong. En vluchtte in 1996 naar India en studeerde drie jaar aan de Tibetaanse Transit School. In 2007 heeft hij als actief lid van de Wildlife Protection Society of India (WPSI) workshops gehouden in diverse Tibetaanse nederzettingen in India over de bescherming van het milieu, met name tegen het gebruik van dierenhuiden.

Bron ICT.

Categorieën: Nieuws, Mensenrechten, Politiek
Tags: , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk