Vanavond besteedt de boeddhistische radio in OBA Live aandacht aan de LHBT-gemeenschap in Nederland en ver daarbuiten. Een uitzending van een uur over je kunnen en durven uiten, spiritualiteit, vrijheid en verhalen. LHBT staat voor Lesbisch, Homo, Bi en Transgender, de Nederlandse vertaling van de Engelse term LGBT.

Yvo Manuel Vas Dias foto Michael Echteld

Yvo Manuel Vas Dias foto Michael Echteld

Yvo Manuel Vas Dias komt aan het woord, hij is een transman en boeddhist met een Portugees-Joodse achtergrond. Hij is voorzitter en oprichter van TransAmsterdam, Amsterdam TransPride en de werkgroep transgender, religie, levensbeschouwing en ethiek.

Robert Witlox

Robert Witlox

Robert Witlox is de drijvende kracht achter Document Our History Now, een non-profitorganisatie die de verhalen van LHBT’s in landen als Birma, Vietnam, Cambodja en Thailand wil documenteren en uitdragen.

Uitzenddatum: Dinsdag 3-11-2015 19:00 – 20:00 uur NPO Radio 5

In De Nachtgast gaat Marlous Lazal in gesprek met schrijver en columnist Henk van Straten. Hij is verbonden aan onder meer Volkskrant Magazine, Happinez, waarvoor hij regelmatig over boeddhisme schrijft, en LINDA. Op de website van dat laatste blad blogde hij over zijn recente scheiding onder de titel Henk uit huis.

Hij was ooit zanger en tekstschrijver van de hardcore punkband Maypole die twee albums uitbracht en regelmatig door Europa toerde. Tussen 2007 en 2012 schreef hij een kinderboek en vijf romans, waarvan Smet (2009) en Salvador (2011) werden genomineerd voor de BNG Nieuwe Literatuurprijs.

Henk van Straten foto Koos van Breukel

Henk van Straten foto Koos van Breukel

In december 2012 besloot Van Straten zijn nagenoeg voltooide roman Het grote omgaan terug te trekken. Vorige maand verscheen Bidden en Vallen bij uitgeverij Nijgh en van Ditmar. Voor zijn meest recente roman liet hij zich onder meer inspireren door het boek Kloppen waar geen poort is van zenleraar Ton Lathouwers.

Van Straten is een fan van de Amerikaanse zenleraar Brad Warner en diens boek Hardcore Zen waarmee hij voor de BOS een videoreportage maakte.

Uitzenddatum: Woensdag 4-11-2015 00:00 – 00:35 uur NPO Radio 5

 

 

Categorieën: BOS-tv en radio, Media
Tags: , , , , , , , , , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk