De London Array Offshore Wind Farm, op termijn het grootste windmolenpark ter wereld, heeft zijn eerste stroom geproduceerd.

Het gigantische park komt in de monding van de Thames, zo’n twintig kilometer uit de kust van Kent en Essex. In een eerste fase moet het park 175 turbines tellen over een oppervlakte van negentig vierkante kilometer, met een totale capaciteit van 630 megawatt – genoeg om zo’n half miljoen gezinnen van stroom te voorzien.

In het voorbije anderhalf jaar zijn er al 151 van die windmolens gebouwd, de rest moet nog dit jaar geïnstalleerd worden. Afgelopen maandag werd de eerste stroom van het park geleverd aan het Britse net.

“We zijn erg blij dat London Array nu elektriciteit produceert”, zegt parlementslid Laura Sandys. “We zijn bijzonder trots dat we het grootste windmolenpark ter wereld hebben in onze streek. Het is bovendien fantastisch voor de lokale gemeenschap en de economie.”

De investeerders achter het project hopen nog een tweede fase goedgekeurd te krijgen, waardoor de capaciteit kan stijgen tot 870 megawatt. Aanvankelijk was gehoopt op 1000 megawatt, maar de oppervlakte van het park is wat verkleind om lokale vogelpopulaties niet te bedreigen.

Bron IPS, auteur Joshua Goran.

 

Categorieën: Natuur, Nieuws, Economie
Tags: , , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk