De Vereniging van Gepensioneerden van Pensioenfonds PGB schaart zich achter de juridische strijd van de Stichting Pensioenbehoud en KBO-Brabant tegen de Nederlandse Staat. De actie is gericht tegen de extreem lage rekenrente die in Nederland moet worden gehanteerd. Door de onnodig lage rente dreigen miljoenen mensen geconfronteerd te worden met korting van de pensioenen. Hoewel dat laatste niet aan de orde is bij PGB, heeft de lage rente wel tot gevolg dat indexatie al vele jaren achterwege blijft, zowel voor gepensioneerden als voor jonge en oude actieve deelnemers.

In de bodemprocedure die in september wordt gestart, zal worden betoogd dat de Nederlandse pensioenwetgeving in strijd is met een Europese richtlijn. Nederlandse pensioenfondsen moeten daardoor uitgaan van de extreem lage rekenrente van De Nederlandsche Bank in plaats van de veel hogere Europese rekenrente.

De juridische procedure is niet de enige actie. De VVG-PGB hoopt dat de koepel KNVG er samen met de NVOG in slaagt aan tafel te komen bij de partijen die het nieuwe pensioenstelsel verder gaan invullen. Bij de regeringspartijen zou het inzicht moeten doorbreken dat het zo niet langer kan met die rekenregels.

Bron VVG-PGB

Categorieën: Economie, Rechtspraak, Politiek
Tags: , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk