In de eerste lange animatiefilm van de Nederlandse regisseur Michael Dudok de Wit, spoelt een man aan op een onbewoond tropisch eiland. Hij probeert wanhopig daar weg te komen, maar telkens als hij wil ontsnappen wordt hij tegengehouden door een rode schildpad.

The Red Turtle is een magisch-realistisch sprookje over de cyclus van het leven, waarin de hoofdpersoon zich moet zien te verzoenen met verlies en acceptatie. Wanneer zijn ontsnappingspogingen allemaal tevergeefs lijken te zijn, sluit hij vrede met zijn noodlot en verenigt hij zich met de natuur die fenomenaal wordt weergegeven. De veelgeprezen film werd geproduceerd door het gerenommeerde Japanse animatiestudio Ghibli en is het speelfilmdebuut van Dudok de Wit die in 2000 een Oscar won voor zijn korte film Father and Daughter.

The Red Turtle ging op 18 mei 2016 in première op het filmfestival van Cannes in de sectie Un certain regard en won de Prix spécial du certain regard. In 2017 werd de animatiefilm genomineerd voor een Oscar.

The Red Turtle, zondag 30 december om 15.00 uur, de boeddhistische blik op NPO 2.

Regie: Michael Dudok de Wit
Scenario: Michael Dudok de Wit, Pascale Ferran
Lengte 80 min
Kijkwijzer 6 jaar, geweld, angst

Categorieën: Filmbespreking, Boeddhisme
Tags: , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk