BERGGEIT

Sukkelaars, heb je eenmaal de klimpartijtjes naar boven en de glijpartijen naar beneden gehad dan weet je het wel. Geen gemekker meer over omhoog en omlaag, boven en beneden, heilig en aards. Het nadeel van bergop is groter dan het voordeel van bergaf dus kijk niet neer op beneden waar je alles hebt afgegraasd en lik niet naar boven waar anderen je al voor waren.

Hoe komt het toch dat jullie je oren laat hangen naar het belletje aan het koord om je nek. Het belletje herhaalt de loze woorden van de wijzen van weleer, het koord beneemt je de adem. Hoe lang denk je er nog mee rond te lopen? Blijf bij de eerste de beste rots staan en schuur het door, dat is zo gepiept.

Zolang je blijft mekkeren over boven en beneden blijft het belletje rinkelen. Zolang je links naar yin gaat en rechts naar yang, of omgekeerd afhankelijk van de maanstand, blijf je achter dat gerinkel aanlopen en in de ochtendmist verdwalen. Omhoog of omlaag, wat maakt het uit. Je bent toch geen jojo?

Mekkeraars, geloof niets van wat ik zeg! Waarom niet? Mijn woorden hebben geen inhoud. De leer geeft geen grond onder de voeten. Ze is een mistbank die oplost in het ochtendlicht.

 

 

Categorieën: Goff Smeets, Fabels
Tags: , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk