KIP

Scharrelaars, je kunt je kont niet keren of er staat iemand reclame te maken: “Spiritueel krachtvoer voor een appel en een ei.” Dat moet dan de oplossing voor het kip-of-ei raadsel naderbij brengen. En jullie geloven erin, schei toch uit.

Er is geen raadsel en scharrelen doe je met schijt aan alles. Laat je niet verneuken door verwaande kwasten die het zonder hun spirituele vijfgranen dieet niet denken te redden. Vijf graankorrels per minuut bij elkaar scharrelen, daar heb je je handen aan vol en meer is er ook niet te doen tot je ’s avonds op stok gaat.

Eierlopers, in de vier windstreken zijn goede scharrelaars geliefd om hun sappige vlees en lekkere eieren. Geliefd door de vos en door de mens. Laat je niet afleiden door de kip-of-ei vraag, het is de vos die daarmee zit als hij twijfelt tussen eerst een ei kapen en later de kip, of andersom. Het is de mens die daarmee zit als hij zich afvraagt of je eieren hem meer waard zijn dan je vlees.

Laat zitten, vermoei je niet met het zogenaamde raadsel. Meer houdt mijn leer niet in en daar is niets raadselachtigs aan. Doe wat je niet laten kunt, dat is alles en minder kan ik er niet van maken.

Categorieën: Goff Smeets, Fabels
Tags: , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk