Vandaag is het 1 juli 2017 en deze dag is nu aan de gang, van deze dag is er maar één. Vandaag is een te gekke dag, laten we het morgen weer doen.

Je wilt deze dag weer over doen,…maar dat is onmogelijk alles gebeurt maar één keer. Als je dit werkelijk beseft en er naar leeft dan wordt deze dag, (nu dus) sprankelend, leef je deze dag volledig. Wat jammer en wat een verspilling, als je je laat afleiden en met rimpels in je voorhoofd met je gedachten bij morgen of gisteren zit. Het is toch zonde om op dit sprankelende moment met je hoofd in wolken van gedachten blijft zitten.

Meer dan ooit worden we in beslag genomen door sociale verwachtingspatronen, je moet aan van alles voldoen, het vreet je op, woont je uit tot je er bij neer valt. We proberen allemaal voor ons zelf een rustig en veilig leefmilieu te creëren, bijvoorbeeld door onze verantwoordelijkheid in de schoenen van een ander te schuiven. Het gevolg is een wereld van papieren tijgers, contracten, wachtwoorden, sofinummers en een portemonnee vol pasjes, en niets is meer sprankelend, fris en nieuw. Gevlucht voor de papieren tijger ben je de afgrond in gedoken en kon je je nog net aan een dunne tak vastgrijpen die uit de rotswand groeit. Ontsnapt aan de hete adem van de papieren tijger hang je nu aan een langzaam afbrokkelende twijg en kleine stukjes rots breken af die in een peilloze diepte verdwijnen.

Vandaag is het 1 juli 2017 en deze dag is nu aan de gang, van deze dag is er maar één. Vandaag is een te gekke dag, het begint te regenen, heerlijke frisse regen, voor het eerst heerlijke frisse regen.

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Categorieën: Columns Tags: geniet, gisteren, leef je dag en morgen 

Reageren is niet meer mogelijk

Menu