Deze maand verschijnt de nieuwe roman van Wouter ter Braake, met de titel De feministische dominee – En haar liefde voor Moeder Aarde.
Het verhaal in deze roman schets een utopisch perspectief tegenover het verdriet en de wanhoop over hoe mensen met elkaar en met de wereld omgaan. Didi, de hoofdfiguur, stelt tegenover mismoedigheid over de teloorgang van de natuur en het vervagen van humane waarden een wenkend perspectief. Ze bouwt aan een netwerk dat staat voor een samenleving waarin de balans van Yin en Yang wordt hersteld. Zij wil mannelijke en vrouwelijke energie ruimte geven voor een innig scheppende dans. Een dans op de tonen van compassie en liefde, op de tonen van zorg voor elkaar, zorg voor de natuur en zorg voor Moeder Aarde. Een utopisch perspectief. Maar zoals Oscar Wilde ooit zei: ‘Een wereldkaart waarop het land Utopia ontbreekt, is de moeite van het bekijken niet waard’.
Lees een uitgebreide toelichting in de literaire newsletter Het Open Boek. Abonneren (gratis) op de literaire newsletter is mogelijke via de website: www.zinenzen.nl
Over de auteur
Wouter ter Braake (1949) laat zien dat de mens ten diepste een naar betekenis zoekend wezen is. Zin vind je niet. Zin moet jezelf vormgeven. Hij is trainer, organisatieadviseur en zingevingscoach. Vanaf 2011 heeft hij ook een eigen praktijk, ‘Zin en Zen’. Hij trad op tweeënzeventigjarige leeftijd naar buiten als schrijver. Zijn werk is speels en neemt de lezer op een toegankelijke wijze mee in levensthema’s en levensvragen. Hij put voor zijn verhalen uit een ruime levenservaring, uit zijn werk als coach en uit reiservaringen van Tibet en Nepal. In 2021 publiceerde hij een autobiografisch verhaal: Waar een wil is, is een omweg. Daarna volgden een filosofie/dichtbundel, een essay en drie romans.
Geef een reactie