Een mens droomt gedurende zijn leven bij benadering zes jaar lang, ongeveer twee uur per nacht. Maar wat vertellen deze dromen je?
De wetenschap is er nog steeds niet over uit waar dromen in de hersenen ontstaan en welke functies ze hebben voor het lichaam of de geest. Rosie March-Smith helpt je met Dromen hoe je dromen beter kunt duiden en hoe je hier je voordeel mee kan doen in het dagelijks leven.
Sigmund Freud, de grondlegger van de psychoanalyse, zag dromen als manifestaties van iemands diepste verlangens en angsten. Ook later in de twintigste eeuw werden dromen gezien als een verbinding met het onderbewustzijn.
Rosie March-Smith, de auteur van het boek Dromen probeert op een heldere en toegankelijke manier dieper in te gaan op onze dromen, wat ze betekenen en wat we ermee kunnen doen. Leer hoe je de beelden, verhalen en emoties in je dromen kunt decoderen en interpreteren en ontdek hoe ze alles te maken hebben met jouw leven. Of hoe je je geest kunt trainen om dichter bij je onderbewustzijn te komen. In Dromen vind je honderden beschrijvingen van dromen, hun betekenis en wat je ermee aan kunt in je dagelijks leven om hindernissen te overwinnen, je talenten te ontwikkelen en jezelf beter te leren kennen.
ISBN 978 90 223 3730 1 | Hardcover | ca. 224 pag. | € 24,99
robq zegt
Als actieve medewerker in het onderzoek naar het Neuraal Correlaat van het Bewustzijn ben ik geen droomspecialist maar heb toch wat wetenschappelijke kennis betreft dromen. Mevrouw March-Smith bouwt verder op verouderde en meestal niet meer zo ernstig genomen inzichten qua dromen. Zij mag dat maar het zou wetenschappelijk fatsoenlijk ook te vermelden dat er nieuwere en beter onderbouwde inzichten hierover bestaan. Deze leveren meestal minder mooie ‘verhaaltjes‘ als uitleg maar reflecteren waarschijnlijk beter de jongste onderzoeken . Het is niet mijn bedoeling haar visie hier neer te sabelen maar de wetenschappelijke eerlijkheid verplicht me te waarschuwen dat dit maar mogelijke en vaak oude standpunten zijn en dat er veel meer recente research bestaat.