Nieuws is tijdsverspilling. Nieuws belemmert het denken. Nieuws doodt de creativiteit. Nieuws maakt ons passief. Genoeg redenen om radicaal te stoppen met het nieuws. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. We zijn namelijk nooit verzadigd als het gaat om het opnemen van nieuws. In tegenstelling tot het lezen van boeken en achtergrondartikelen kunnen we nieuwsfeitjes onbeperkt tot ons nemen, zoals een zak drop.

Het dagelijkse nieuws leidt ons volgens auteur Rolf Dobelli van Het Nieuwsdieet af van waar het nu echt om draait, het maakt ons depressief en het laat onze wilskracht verdwijnen. Nu is het moment gekomen om hierbij stil te staan en de juiste stappen te nemen. Een leven zonder een overload aan informatie.

Bestsellerauteur Rolf Dobelli leeft al vele jaren zonder kranten te lezen en het nieuws te volgen. Volg zijn voorbeeld en je zult merken dat je gelukkiger wordt, helderder denkt, tot waardevollere inzichten komt, betere beslissingen neemt en meer tijd overhoudt voor dat wat je leven verrijkt.

Rolf Dobbeli (1966) is een Zwitserse schrijver en zakenman. Hij studeerde filosofie en bedrijfskunde en werkte als CEO van diverse dochtermaatschappijen van Swiss Air. Zijn boeken worden in ruim veertig landen vertaald. Ook schrijft hij geregeld voor The Washington Post, The Wall Street Journal, Die Zeit en The Financial Times.

Het Nieuwsdieet.
AUTEUR: ROLF DOBELLI
PAGINA’S: 216
UITVOERING: GEBONDEN IN PAPIEREN BAND
ISBN: 978 90 00 36869 3
PRIJS: € 16,99
ISBN E-BOOK: 978 90 00 36870 9
PRIJS E-BOOK: € 9,99
GENRE: NON-FICTIE
IMPRINT: SPECTRUM
– VERSCHIJNT 9 JANUARI 2020 –

Categorieën: Boekbespreking, Media
Tags: , , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk