Filosoof, socioloog en godsdiensthistoricus Frédéric Lenoir verklaart het fenomeen wijsheid in zijn boek Wijsheid: verklaard voor wie haar zoekt. Met antwoord op vragen als: Hoe moeten we onszelf zijn en tegelijk onze plek in de wereld vinden? En hoe vind je de weg naar innerlijke bevrijding?

De auteur: ‘Ongetwijfeld streef ook jij naar een geslaagd leven. Niet noodzakelijk naar het welslagen in het leven, maar naar een goed en gelukkig bestaan. Van oudsher probeert iedereen, mannen en vrouwen, waar ook ter wereld dit streefdoel na te jagen en het in de praktijk om te zetten. Iedereen gelooft dat menselijke groei zin geeft aan ons leven. Ikzelf ben ervan overtuigd dat het filosofische ideaal van wijsheid het voorwerp blijft van een zoektocht die actueler is dan ooit. Want we zijn niet alleen op aarde om ons te settelen, onszelf te entertainen en te consumeren.’

Hoe moeten we onszelf zijn en tegelijk onze plek in de wereld vinden? Liefdevol en deugdzaam worden? De weg naar innerlijke bevrijding vinden? Groeien in vreugde en sereniteit vinden? Frédéric Lenoir, die al sinds zijn jeugd op zoek is naar wijsheid, antwoordt op een oprechte en bescheiden manier op al deze vragen. Hij neemt ons mee op zijn zoektocht langs zijn grote inspiratiebronnen, zoals Epicurus, Epictetus, de Boeddha, Zhuang Zi, Montaigne, Spinoza, Etty Hillesum en zelfs kinderlijke wijsheid.

Frédéric Lenoir (1962) is filosoof, socioloog en godsdiensthistoricus. Hij werkt als onderzoeker aan de Ecole des Hautes Etudes en Sciences Sociales in Parijs. Lenoir schreef talloze essays en romans, die wereldwijd werden vertaald.

Frédéric Lenoir – Wijsheid: Verklaard voor wie haar zoekt. Verschijnt 30 oktober bij uitgeverij Polis. ISBN 978 94 6310 488 3 | Paperback | ca. 144 pag. | € 20,-

Categorieën: Boekbespreking, Boeddhisme, Geluk
Tags: , ,

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk

Menu