Een goede nachtrust is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Maar liefst een op de tien volwassenen heeft last van chronische slaapproblemen, en toch zijn slaap en slaapstoornissen voor velen een mysterie. Wat gebeurt er ‘s nachts eigenlijk met ons brein? In dit baanbrekende boek In het holst van de nacht neemt dr. Guy Leschziner de lezer mee op een fascinerende reis door ons brein om de neurowetenschap achter nachtmerries, wakker schrikken en slaapwandelen te achterhalen.

Aan de hand van veertien bizarre, angstaanjagende, verhelderende en soms komische verhalen van patiënten brengt Leschziner slaapstoornissen in alle soorten en maten aan het licht en legt hij uit hoe slaap ons dagelijkse leven beïnvloedt. Zo vertelt hij over een patiënt die een chronische jetlag heeft, een bejaarde vrouw die slapend ritjes maakt met haar motorfiets, en een man die ‘s nachts zijn voorraadkast plundert terwijl hij in een diepe slaap verzonken is. In het holst van de nacht geeft antwoord op al onze vragen over slaap en slaapproblemen, zodat we daar in ieder geval niet meer van wakker hoeven te liggen.

Dr. Guy Leschziner is klinisch neuroloog en een autoriteit op het gebied van slaapproblemen, zoals slaapwandelen, nachtmerries en narcolepsie. Hij werkt als neuroloog in het London Brigde Hospital. Daarnaast staat hij aan het hoofd van het Sleep Disorders Centre, een van de grootste slaapcentra in Europa.

AUTEUR: GUY LESCHZINER
PAGINA’S: 376
UITVOERING: PAPERBACK
ISBN: 978 90 00 36315 5
PRIJS: € 19,99
ISBN E-BOOK: 978 90 00 36320 9
PRIJS E-BOOK: € 12,99
GENRE: POPULAIRE WETENSCHAP
IMPRINT:SPECTRUM
Verschijnt 22 augustus

 

Categorieën: Boekbespreking
Tags: , , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk