Helaas worstelen veel mensen tegenwoordig met hun energieniveau. Elk jaar verschijnen honderden boeken vol informatie over hoe je beter in balans kunt zijn, maar hoe breng je al die kennis werkelijk ook dagelijks in de praktijk?

Het vandaag verschenen Your Energy Journal zorgt volgens de uitgever Lannoo dagelijks voor een vaste pauze. ‘Dit dagboek biedt je een eenvoudig draaiboek voor een dagelijks ritueel. Zo kan je volgens de auteurs al met tien minuten per dag elke avond voor het slapengaan een klein moment voor jezelf creëren en kan je op een makkelijke, speelse manier even terugblikken op de afgelopen 24 uur en vooruitkijken naar morgen.’

Uitgever Lannoo: ‘Your Energy Journal helpt mensen zo tot zichzelf te komen en zichzelf verder te ontplooien. Het geeft inzicht in je energiepeil in in energiegevers en -nemers. Het helpt jou je balans systematisch te checken, te beheren en zo ook te bewaken. Vincent van Gogh zei het al: “Great things are done by series of small things brought together.”

Heb ook jij te veel van veel en te weinig van weinig? Helaas worstelen veel mensen tegenwoordig met hun energieniveau. Elk jaar verschijnen honderden boeken vol informatie over hoe je beter in balans kunt zijn, maar hoe breng je al die kennis werkelijk ook dagelijks in de praktijk?

Op basis van hun persoonlijke ervaringen en de expertise van diverse life coaches ontwikkelden Leen Adams en Karolien Emmers dit unieke en toegankelijke Energy Journal waarmee je in tien minuten per dag via een paar eenvoudige oefeningen en een snelle checklist je batterijen weer kunt opladen. Het doel? Je evenwicht checken en je helpen om het ook te bewaren.

Zo gun je jezelf elke dag voor bedtijd een kleine adempauze: tijd die helemaal van jou is en waarin je alle ruimte krijgt om terug te blikken op de afgelopen 24 uur. Zo word je je stap voor stap bewuster van wat jou sterker maakt. En laat dat nu net zijn wat je nodig hebt om stevig op je benen te (blijven) staan, klaar voor elke scherpe bocht en elke nieuwe uitdaging die op je pad komt.

De auteurs Leen Adams en Karolien Emmers zijn allebei gefascineerd door persoonlijke ontwikkeling, ondernemerschap en design.

De bespreking van nieuw uitgebrachte boeken is een service aan de lezers van het Boeddhistisch Dagblad en geeft niet noodzakelijkerwijs de mening van de redactie weer.
Your Energy Journal. Je dagelijks ritueel om je balans te checken en te bewaren.
Leen Adams & Karolien Emmers. ISBN 9789401455770 | Paperback | € 14,99 – uitgeverij Lannoo.

 

 

 

 

Categorieën: Boekbespreking
Tags: , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk