‘De Witte Dame van het stille meer is een heel persoonlijke getuigenis van een diep verlangen om wat heilig is in het dagelijks leven te beleven. Wat onnoemelijk kostbaar is en ontzaglijk probeer ik in een taal van gebed uit te drukken wetende dat ik glansrijk tekortschiet en in dat tekortschieten zit een diepe bevrediging en juistheid. Hoe zou je wat zo onwerelds schoon is ooit kunnen uitdrukken? En toch verlang ik het…

Een tijd geleden vertoefde ik een maand in kloosters. Ik schreef deze ‘poëtische’ uitdrukking van een verlangen naar het sacrale. Iemand noemde het een ‘lofzang op het (religieuze) leven waarin de schoonheid en de goedheid in en om ons heen kunnen gezien worden maar vaak vergeten worden door een voorgekauwd bestaan’.

Arthakusalin

Op vrijdag 13 december is Arthakusalin te gast in het boeddhistisch centrum Ehipassiko in Deurne, Vlaanderen.

Beluister en bekijk hier een Engelstalige dhammatalk van hem: https://vimeo.com/231591427

Arthakusalin, 56 jaar oud, is al een aantal jaren werkzaam in het Triratna boeddhistisch centrum in Gent. Daarvoor was hij opvoeder in verschillende leefgroepen (gedrags-emotionele stoornissen, autisme…) Hij werd in 2005 geordineerd in de Triratna-Orde. Sinds 2011 is hij voorzitter van het Gentse centrum en leidt hij meditatie-avonden, retraites, cursussen over de dharma etc.

Praktisch: Vrijdag 13 december 2019 van 20.00 tot 21.30 uur, De Sevillastraat 89, Deurne-Zuid, Vlaanderen, België.

 

 

Categorieën: Boeddhisme
Tags: , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk