De Indiase Ladakh Buddhist Association (LBA) heeft zijn voorzitter Tsewang Thinles uit zijn ambt gezet nadat een tienermeisje hem beschuldigde van seksueel wangedrag. Het nieuws over het misbruik kwam als een extreme schok voor de boeddhistische organisatie, zo staat in een verklaring van de LBA. De ex-voorzitter is ook het lidmaatschap van de algemene raad van de vereniging ontnomen.
De Ladakh Buddhist Association (LBA) is een organisatie in Ladakh, Jammu en Kasjmir, India die zich bezighoudt met de belangen van boeddhisten in Ladakh. Het werd opgericht in 1933 opgericht met als doel de boeddhistische belangen te behartigen, sociale hervormingen in de Ladakhi-maatschappij door te voeren en de kunst, cultuur, taal en traditie van Ladakhi te behouden. Het streeft naar een gezonde, medelevende en milieuvriendelijke samenleving met respect voor mensenrechten en geweldloosheid, met speciale aandacht voor duurzame ontwikkeling, waarbij de aandacht vooral uitgaat naar vrouwenkwesties, onderwijsinfrastructuur en kinderwelzijn.
Het LBA bestaat uit de hoofdorganisatie, de jongeren- en vrouwenvleugel en eenheden in dorpen die bedoeld zijn om lokale problemen aan te pakken. LBA heeft een afdeling die een cluster van dorpen vertegenwoordigt. Deze eenheden faciliteren en werken nauw samen met de gemeenschapshoofden en hun eigen dorpshoofden en dorpsvertegenwoordigers, vrouwen en jongerengroepen.
In 1989 waren er gewelddadige rellen tussen boeddhisten en moslims, waardoor de Ladakhse boeddhistische vereniging opriep tot een sociale en economische boycot van moslims, die in 1992 werd opgeheven. Begin 2000 beweerden vertegenwoordigers van de LBA dat veel boeddhistische vrouwen onder dwang uit hun geboortedorpen werden weggehaald en gedwongen werden zich tot de islam te bekeren, en beschuldigden de deelstaatregering in Jammu en Kasjmir van het toestaan van deze boycot.