De abt van het boeddhistisch klooster Pochentong, Cambodja, Van Vany, die verwikkeld is in een vermeend seksschandaal, ontkent de beschuldigingen en blijft gewoon in functie. Lokale media meldden deze week dat de monnik het klooster had verlaten, maar dat wordt door boeddhistische autoriteiten tegengesproken. De monnik onderwijst zijn studenten en biedt zijn zegeningen aan.

Er circuleren beelden op Facebook waarop te zien zou zijn hoe de monnik het bed deelt met een vrouw. Afgelopen maandag werd de kwestie in aanwezigheid van de bewuste vrouw, de monnik, door een commissie met gemeenteambtenaren en vertegenwoordigers van de boeddhistische gemeenschap besproken. Dinsdagmorgen verdween de abt volgens lokale media.

Vany zei eerder dat de beelden waren gemanipuleerd om hem en het boeddhisme in diskrediet te brengen. Er is tegen hem ook geen aanklacht ingediend. De autoriteiten hebben onderzoek gedaan, maar konden de oorsprong van de Facebook-post niet ontdekken. Zowel de vrouw als de monnik ontkennen een seksuele relatie te hebben gehad. Het vermoeden bestaat dat foto’s van de vrouw en de monnik zijn gefotoshopt om hen te belasteren. Het belasteren van een belangrijke monnik heeft volgens autoriteiten een schadelijk effect op het boeddhisme en de monnik zelf, als de makers van het betreffende beeldmateriaal worden gevonden kunnen zij strafrechtelijk worden vervolgd.

Bron BNN

Categorieën: Rechtspraak, Misbruik, Boeddhisme, Theravada
Tags: , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk