Een zoon van de Amerikaanse president zegt dat 95 procent van de Amerikanen achter de oproep van zijn vader aan vier vrouwelijke democraten staat om terug te keren naar hun veronderstelde thuislanden en de problemen daar op te lossen in plaats van zijn vader adviezen te geven hoe hij staatszaken aan moet pakken.

Drie van die vrouwen zijn in de VS geboren.

De vrouw van de president heeft zich nog niet laten horen, zij loopt als een van komaf niet-Amerikaan en afkomstig uit een Europees buitenland de kans ook te worden uitgewezen door haar man. Haar ouders zijn als buitenlanders in een snelle procedure vorig jaar genaturaliseerd tot Amerikaans staatsburger. De vrouw van de president kwam op een visum in 1996 het land binnen.

Minister-president Mark Rutte was gisteren in het Witte Huis om met de president over veiligheid in de wereld te praten. Naar verluidt sprak hij de president ook aan op zijn xenofobe uitlatingen.

De Duitse bondskanselier Angela Merkel en de Britse premier Theresa May hebben de als racistisch bekritiseerde aanvallen van de Amerikaanse president Donald Trump op vrouwelijke democratische politici sterk veroordeeld.

Enkele vrouwen in de VS beschuldigen de president van seksueel wangedrag jegens hen.

Gisteren werd een met kogels en granaatscherven doorboorde Amerikaanse vlag aangeboden aan de Amerikaanse president. Het landingsvaartuig met de vlag vervoerde Amerikaanse soldaten tijdens D-Day in juni 1944 naar een Frans strand waar Duitse soldaten met kanonnen en mitrailleurs de soldaten opwachtten. De vaak jonge soldaten wilden de burgers van een werelddeel dat ze niet kenden bevrijden. De vlag is thuis en zij ook, zei de Nederlandse gulle gever die bijna een half miljoen euro voor de vlag neertelde op een veiling.

Ik weet niet of het nu wel zo prettig is thuis te zijn in het land van deze president.

Moedig voorwaarts!

BIJSLUITER: het lezen van deze columns kan leiden tot groot geestelijk ongemak, heimwee naar Chef, de Kloosterbunker, Bunkerstad, woedeaanvallen, depressies, onbeheerst gedrag, angstaanvallen, maagzuur, zweten, ongeloof, twijfel aan eenieder, straatvrees, lange tenen en het geloof in het eigen gelijk. Bij de lezers. Scheldpartijen en een onbedwingbare drang om te reageren zijn waargenomen. Sommigen willen mij corrigeren. Of bedanken. Of prijzen. De drang om in verzet te komen, het abonnement op te zeggen- wat niet kan. Sommigen besluiten de krant niet meer te lezen, of te boycotten. Er kwaad over te spreken. Te janken of te vloeken. De straat op te gaan om te demonstreren. De politiek de rug toe te keren. Of aan de drugs te gaan. Kwaad spreken over Feyenoord. Breken met de familie. Het haten van planten en groenten. Aantijgen of beschuldigen. Het stopzetten van gedachten. Sprookjes verwerpen. Houden van Donald Trump. Sommigen voederen geen vogels meer. Of gaan de redactie stalken en bedreigen. Of geloven niet meer in Sinterklaas. Of wantrouwen de banken. Of er kruipt een poes op je hoofd. Of te twijfelen aan het nu. Of gepensioneerde uitvreter te worden.

Categorieën: Joop Hoek, Columns
Tags: , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk