Ik geloof dat het minister Arie Slob van de Christen Unie was die deze week aankondigde om huisjesmelkers aan te pakken. Lieden die een pand kopen om het voor veel geld weer te verhuren of door te verkopen. Hij wil dat een gemeente zo’n koper dwingt om zelf in dat pand te gaan wonen en het niet te zien als een beleggingsobject.

Ik ken mensen die in een arbeiderswijk in een huis woonden aan een drukke doorgaande straat met de hele dag duizenden passerende auto’s en daar meer dan 1400 euro per maand aan huur voor betaalden. Nee, geen miljonairs en ook geen rijke ouders. Gewone mensen zoals u en ik. Ze woonden daar omdat er woningnood is in die stad. Het huis is van een particuliere ondernemer. Deze week zijn ze verhuisd en is de huur van deze woning verhoogd naar meer dan 1700 euro per maand. Zonder dat er een steen aan is gewijzigd.

Deze verhuurders horen in de gevangenis.

Moedig voorwaarts!

BIJSLUITER: het lezen van deze columns kan leiden tot groot geestelijk ongemak, heimwee naar Chef, de Kloosterbunker, Bunkerstad, woedeaanvallen, depressies, onbeheerst gedrag, angstaanvallen, maagzuur, zweten, ongeloof, twijfel aan eenieder, straatvrees, lange tenen en het geloof in het eigen gelijk. Bij de lezers. Scheldpartijen en een onbedwingbare drang om te reageren zijn waargenomen. Sommigen willen mij corrigeren. Of bedanken. Of prijzen. De drang om in verzet te komen, het abonnement op te zeggen- wat niet kan. Sommigen besluiten de krant niet meer te lezen, of te boycotten. Er kwaad over te spreken. Te janken of te vloeken. De straat op te gaan om te demonstreren. De politiek de rug toe te keren. Of aan de drugs te gaan. Kwaad spreken over Feyenoord. Breken met de familie. Het haten van planten en groenten. Aantijgen of beschuldigen. Het stopzetten van gedachten. Sprookjes verwerpen. Houden van Donald Trump. Sommigen voederen geen vogels meer. Of gaan de redactie stalken en bedreigen. Of geloven niet meer in Sinterklaas. Of wantrouwen de banken. Of er kruipt een poes op je hoofd.

Categorieën: Joop Hoek, Columns
Tags: , , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk