Vandaag was er uitgeversoverleg van het Boeddhistisch Dagblad, er worden dan zaken doorgenomen om de krant in technisch opzicht ook in 2019 in de lucht te houden, met de steun van onze donateurs en lezers. Zonder hen zou de uitgave gedurende alle dagen van het jaar- het is al de achtste jaargang, niet mogelijk zijn.

We vergaderden op locatie in het Kralingse Bos in Rotterdam en namen aandachtig door wat op de agenda stond en op tafel lag.

Op een gegeven moment keken we naar buiten en zagen honderden ganzen drijven in de oude veenplas dicht bij onze locatie. Ze gakten en bewogen niet, een lichte bries dreef ze herwaarts. Zo mooi kan het zijn. We werden er stil van.

Moedig voorwaarts!

BIJSLUITER: het lezen van deze columns kan leiden tot groot geestelijk ongemak, heimwee naar Chef, de Kloosterbunker, Bunkerstad, woedeaanvallen, depressies, onbeheerst gedrag, angstaanvallen, maagzuur, zweten, ongeloof, twijfel aan eenieder, straatvrees, lange tenen en het geloof in het eigen gelijk. Bij de lezers. Scheldpartijen en een onbedwingbare drang om te reageren zijn waargenomen. Sommigen willen mij corrigeren. Of bedanken. Of prijzen. De drang om in verzet te komen, het abonnement op te zeggen- wat niet kan. Sommigen besluiten de krant niet meer te lezen, of te boycotten. Er kwaad over te spreken. Te janken of te vloeken. De straat op te gaan om te demonstreren. De politiek de rug toe te keren. Of aan de drugs te gaan. Kwaad spreken over Feyenoord. Breken met de familie. Het haten van planten en groenten. Aantijgen of beschuldigen. Het stopzetten van gedachten. Sprookjes verwerpen. Houden van Donald Trump. Sommigen voederen geen vogels meer. Of gaan de redactie stalken en bedreigen. Of geloven niet meer in Sinterklaas. Of wantrouwen de banken. Of er kruipt een poes op je hoofd.

Categorieën: Joop Hoek, Columns
Tags: , , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk