Vandaag heb ik geen enkele inspiratie voor het schrijven van mijn column. Ik keek naar oude YouTube video’s over boeddhisme om daar inspiratie uit te putten, maar die kwam niet omdat die onderwerpen achterhaald zijn door de actualiteit, zeg maar het nu. Ik wilde ook niet over mijn ficus schrijven die, nu ze twee keer per week water krijgt, er florissanter bijstaat dan voorheen. De griep dan? Ik ben erg grieperig, ga nauwelijks de deur uit om anderen niet te besmetten of zelf besmet te worden. Ziekenhuizen liggen vol met grieppatiënten met bijverschijnselen en mijn kleinzoon B. heeft ook griep. Mijn zus is gestorven aan een griep, dus ik ben voorzichtig. Maar toch geen onderwerp voor een column. Er worden koude nachten verwacht, sloten en zo zullen wel bevriezen, lekker schaatsen voor velen. Dat gun ik ze. Misschien een Elfstedentocht? Daar is het nog te vroeg voor en de dagen te warm.

Heel in de verte zie ik vanuit mijn werkkamer een gebouw dat er onlangs nog niet stond? Of is het zicht helderder geworden? Het viel me laatst wel op dat ik met mijn oude ogen zonder bril de teksten op de TomTom kon lezen. Kunnen ogen de ene dag beter zijn dan de andere? Ik eet geen wortels, die vind ik smerig.

Ik stap zo op om in de tweepersoons sangha (de ander en ik) te gaan mediteren. En daarna mooie teksten lezen van Jack Kornfield. En daarna huiswaarts te keren om morgen vroeg weer op te staan. Dat is de verwachting. Het kan anders uitpakken.

Moedig voorwaarts!

BIJSLUITER: het lezen van deze columns kan leiden tot groot geestelijk ongemak, heimwee naar Chef,  de Kloosterbunker, Bunkerstad, woedeaanvallen, depressies, onbeheerst gedrag, angstaanvallen, maagzuur, zweten, ongeloof, twijfel aan eenieder, straatvrees, lange tenen en het geloof in het eigen gelijk. Bij de lezers. Scheldpartijen en een onbedwingbare drang om te reageren zijn waargenomen. Sommigen willen mij  corrigeren. Of bedanken. Of prijzen. De drang om in verzet te komen, het abonnement op te zeggen- wat niet kan. Sommigen besluiten de krant niet meer te lezen, of te boycotten. Er kwaad over te spreken. Te janken of te vloeken. De straat op te gaan om te demonstreren. De politiek de rug toe te keren. Of aan de drugs te gaan. Kwaad spreken over Feyenoord. Breken met de familie. Het haten van planten en groenten. Aantijgen of beschuldigen. Het stopzetten van gedachten. Sprookjes verwerpen. Houden van Donald Trump. Sommigen voederen geen vogels meer.

Categorieën: Joop Hoek, Columns
Tags: ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk