Als de politie nu de Bunker zou binnenvallen zou ze denken een illegale wietkwekerij te hebben ontdekt. Her en der staan in de verschillende ruimtes potjes met kleine plantjes met plastic zakjes er overheen. Het lijkt op wiet maar het zijn scheuten van de stervende ijzerhard hier buiten bij de Bunker. IJzerhard zaait zichzelf in het voorjaar uit, maar het lijkt me zo leuk om zelf de jonge ijzerhardjes op te kweken. De planten krijgen water uit flinke injectiespuiten die ik gebruik om medicinale hennepolie af te meten.

Overigens is wiet telen een leuke en geestverruimende bezigheid. In mijn hippietijd teelde ik zelf mijn eigen wietplanten en over de kwaliteit had ik niet te klagen. Met mijn vrienden rookte ik tegen de klippen op tot we zo stoned waren als een krokodil. Weet je wel…Nu ben ik een boeddha hippie en haal mijn geestverruimende spullen bij de Boeddha zelf. Een kussen en ademen.

Moedig voorwaarts!

BIJSLUITER: het lezen van deze columns kan leiden tot groot geestelijk ongemak, heimwee naar Chef,  de Kloosterbunker, Bunkerstad, woedeaanvallen, depressies, onbeheerst gedrag, angstaanvallen, maagzuur, zweten, ongeloof, twijfel aan eenieder, straatvrees, lange tenen en het geloof in het eigen gelijk. Bij de lezers. Scheldpartijen en een onbedwingbare drang om te reageren zijn waargenomen. Sommigen willen mij  corrigeren. Of bedanken. Of prijzen. De drang om in verzet te komen, het abonnement op te zeggen- wat niet kan. Sommigen besluiten de krant niet meer te lezen, of te boycotten. Er kwaad over te spreken. Te janken of te vloeken. De straat op te gaan om te demonstreren. De politiek de rug toe te keren. Of aan de drugs te gaan. Kwaad spreken over Feyenoord. Breken met de familie. Het haten van planten en groenten. Aantijgen of beschuldigen. Het stopzetten van gedachten.

Categorieën: Joop Hoek, Columns
Tags: , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

1 reactie op Het jaar 2017 – de driehonderdenvierentwintigste dag – wiet

  1. Michel Ball schreef:

    Zet ‘m op Joop !