Het is 08.14 uur, maandagmorgen.

Chef rijdt zijn auto het terrein van zijn garage op. De wagen krijgt een grote beurt. Een dag werk, schat de receptie. Daarom krijgt Chef een leenauto, om de dag buiten de garage door te kunnen brengen. Zo is hem toegezegd.

Het was Chef de laatste jaren al opgevallen dat veel types en merken auto’s steeds lager zijn geworden, met kleine raampjes. Dat schijnt te maken te hebben met de vermindering van luchtweerstand en brandstofgebruik. De mensen worden steeds langer en dikker.

Het is 08.27 uur, maandagmorgen.

De garage-chef begeleidt Chef -1.90 meter en 110 kilo, normgewicht 99 kilo, zwaar skelet- -naar de gereedstaande leenauto. Chef past er niet in. Het dak is te laag, de deuropening te smal. Beide chefs benen de showroom in en zoeken een andere auto. Ze kennen elkaar al vanaf 1981, toen de auto’s nog normaal waren.

Het is 08.31 uur, maandagmorgen.

Zelfde exercitie, zelfde resultaat.

Het is 08.33 uur, 08.37 uur en zo verder. Alle auto’s zijn te laag, te smal. Chef gaat koffie drinken in de koffiehoek. De garage-chef gaat een auto voor Chef huren. Maar waar past Chef in, met al die kleine-auto’s-door-milieunormen? Hij piekert zich suf.

Chef biedt aan dat twee monteurs hem horizontaal in de leenauto schuiven. Maar dan kan je er niet meer zelfstandig uit, zegt de werkplaats-chef. Beiden zien af van dat voornemen.

Het loopt tegen 10.30 uur. Er is een auto gevonden en door een  verhuurbedrijf gebracht waarin Chef wel past als de bestuurdersstoel in de laagste stand staat. Chef vertrekt, nagezwaaid door de chef-werkplaats die een uitgebluste indruk maakt.

Maandagmorgen- oefening in geduld. Humor maakt veel goed.

Freux, Joop en Raf buiten in Freux

Chef met TCIO- toekomstige Chef in opleiding.

Categorieën: Achtergronden
Tags:

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

1 reactie op Gooood-evening! boeddhisten in de Lage Landen

  1. Frans-Jozef schreef:

    Hahaha, geweldig, lachen dit stuk! Mooi begin van de dag! Dank je!